Lennies Vergeer-Poulo: Traditioneel Bakken van Letterdi Pinda Koekjes en Chocolademelk in Gouda

13 dec 2024, 12:04 Nieuws
image 3 66c472e1d9c2f

Lennies Vergeer-Poulo: De Erfenis van Letterkoekjes

In Gouda bereidt Lennies Vergeer-Poulo (66) op verzoek letterkoekjes en andere gerechten in haar kleine thuiskeuken. Een traditie die ze koestert en doorgeeft aan haar kleindochter.

De Geboorte van Letterdi Pinda

Lennies deelt het recept van 'Letterdi Pinda', een Curaçaos koekje geërfd van generatie op generatie. Het koekje is altijd in de vorm van een S en brengt herinneringen aan haar moeder. Het bakken van deze koekjes heeft een diepere betekenis voor Lennies.

Voortzetting van de Traditie

Lennies, de vierde van twaalf kinderen, deelt haar passie voor bakken met haar kleindochter, die mogelijk de traditie zal voortzetten. Het recept blijft onveranderd, maar de bereidingswijze is geëvolueerd met moderne keukenapparatuur.

Ingrediënten

  • Gezouten pinda’s
  • Suiker
  • Bakmeel
  • Eieren
  • Bakpoeder
  • Kruidnagelpoeder
  • Nootmuskaat
  • Kaneel
  • Vanillearoma

Chocolademelk met een Twist

Lennies serveert haar letterkoekjes altijd met zelfgemaakte chocolademelk, een recept dat een vleugje pindakaas bevat. Het geheim zit hem in de S-vorm van de koekjes en de gekleurde hoofddoek van Lennies.

Generaties van Smaak

De liefde voor traditionele bakkerij gaat verder dan de smaak alleen. Voor Lennies zijn haar 'Letterdi Pinda'-koekjes een ode aan haar afkomst en familiegeschiedenis.

Door Yvonne Balvers