De stroopwafel is een iconisch symbool dat onlosmakelijk verbonden is met de stad Gouda. Deze heerlijke lekkernij heeft zijn weg gevonden over de hele wereld en wordt gewaardeerd als een van de weinige écht Nederlandse souvenirs die perfect zijn voor familie, vrienden, of zakenrelaties. Want zeg nou zelf, wie wordt er niet gelukkig van een overheerlijk koekje?
Om de rijke koekjesgeschiedenis van Gouda te eren, heeft Voedselverhalen het project 'De Goudse Geluksbakkers' in het leven geroepen. Dit bijzondere project neemt ons mee op een culinaire reis door Gouda met zeven verhalen die de diversiteit en creativiteit van lokale bakkers in de spotlight zetten.
Deze week schittert Krystyna Tuminska-Zydzik, een Poolse bakker van 51 jaar, in het project van De Goudse Geluksbakkers. Krystyna bereidt het traditionele Poolse koekje genaamd 'makowiec', met liefde en vakmanschap. Haar unieke bijdrage aan de koekjesrijkdom van Gouda laat zien hoe culturen samenkomen en tradities worden gedeeld.